SD Residence

SD Residence

Go Back


Located in the suburbs, this house speaks volumes in terms of spaces and design. The awe from the outside transfers smoothly inside revealing its true glory from architecture to interiors. The double height atrium projects itself with soft yet strong elements of the jali partition rendering the staircase and the magnificent sculpture; leaving the mind impressionable.


Treading further, the house tells its story, ambient yet remarkable, smooth yet firm, each space identifies itself with subtle colours and liveliness brought about through classic upholstery and intricate classical designs that speaks the same rich tone in unison.


The living room is simple and elegant with attractive jali window catching all the attention and a modest swing bringing out the flavour of the space. Each bedroom has been uniquely designed to reflect the end user’s comfort and ownership. 


The garden has been well designed such that each nook and corner is justified and used to its potential. A nice gazebo opens up to lush green garden with a serene water body just perfect for a relaxing evening.


Project Fact file

  • Client’s Name: Satish Desai
  • Built up Area: 7000 sq ft
  • Design Team: Dipen Gada, Dolly Pari, Arpit Jain, Shilpa Bhagchandani
  • Architect : Vijay Matai
  • Site Coordinator: Nimesh Panchal
  • Photography: Tejas Shah
  • Text: Nidhi Patel